Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?
nedelja, 19. November 2017

Svoboda zahteva svojo ceno

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
ponedeljek, 20. November 2017

Potrebujemo fleksibilen šolski sistem, ki se bo odzival na potrebe gospodarstva in trga dela

Evropski poslanec, dr. Milan Zver, se je danes na povabilo Skupnosti višjih strokovnih šol, kot častni gost udeležil okrogle mize, ki je bila organizirana v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti.

petek, 17. November 2017

Dr. Milan Zver v Evropskem parlamentu z iniciativo proti obveznim kvotam preseljevanja beguncev po Evropski uniji

Dr. Milan Zver je bil eden izmed pobudnikov iniciative, ki si je prizadevala za odpravo podelitve mandata Evropskemu parlamentu v medinstitucionalnih pogajanjih glede predlaganih sprememb Dublinske uredbe.

torek, 14. November 2017

Film Nečista kri je letošnji dobitnik filmske nagrade LUX

Švedsko-norveško-danska koprodukcija Nečista kri (Sameblod) je dobitnik enajste filmske nagrade LUX, je v torek 14. novembra razglasil predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani.

četrtek, 26. Oktober 2017

Na pobudo EPP, je za velik prispevek k ponovni vzpostavitvi svobode in demokracije, venezuelska opozicija prejela nagrado Sakharov 2017

Evropska ljudska stranka je za nagrado Sakharov 2017 predlagala venezuelsko demokratično opozicijo, ki predstavlja pogumne ljudi, ki se v svoji državi kljub nevarnostim borijo za svobodo in dostojanstvo.

četrtek, 26. Oktober 2017

Katoliško šolstvo pomembna dodana vrednost slovenski šoli

V petek, 20. 10. 2017 se je evropski poslanec, dr. Milan Zver, udeležil 20. obletnice gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru.

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.