Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

O delu evropskega poslanca v Evropskem parlamentu

Dr. Zver je poslanec Evropskega parlamenta od leta 2009 in je bil v obeh dosedanjih mandatih vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
petek, 5. Avgust 2022

Evropski poslanec dr. Milan Zver na posvetu o raziskovanju staroselstva

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je v okviru letnega tabora SDS, ki poteka v Bovcu, udeležil posveta z naslovom Preučevanje prazgodovinskega staroselstva v Alpah in na ozemlju med Panonijo in Jadranom.

torek, 12. Julij 2022

Dr. Milan Zver: Evropska Unija postaja močan gospodarski akter v jugovzhodni Aziji

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je kot podpredsednik Delegacije Evropskega Parlamenta za odnose z državami Južne Azije udeležil srečanja z veleposlanikom Maldivov in veleposlanikom Bangladeša ter razprave o situaciji na Šrilanki v odboru Evropskega parlamenta za zunanje zadeve.

četrtek, 7. Julij 2022

Dr. Milan Zver: Vladna koalicija si želi politično popolnoma podrediti RTV Slovenija

Evropski poslanec dr. Milan Zver je na predsednico skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic Sophie in 't Veld naslovil pismo, v katerem jo opozarja na aktualno dogajanje v zvezi z zakonom o RTV Slovenija.

sreda, 6. Julij 2022

Dr. Milan Zver: Ali namerava EU kakorkoli ukrepati glede prisilne preselitve ukrajinskih državljanov v Rusijo?

Evropski poslanec dr. Milan Zver je skupaj s 44 poslanci iz različnih parlamentarnih skupin na Evropsko komisijo naslovil poslansko vprašanje glede prisilnih preselitev ukrajinskih državljanov v Rusijo.

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.