Nahajate se tukaj

Mladi avstrijski politik napoveduje spremembe

Evropski poslanec in vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlament, dr. Milan Zver in dr. Andreja Valič Zver, članica IO SDS in predsednica Inštituta dr. Jožeta Pučnika, sta se v soboto, 1. julija 2017, udeležila kongresa Avstrijske ljudske stranke (ÖVP), v Linzu.

Med drugim sta se srečala s Sebastianom Kurzem, novim predsednikom stranke, ki je tudi zunanji minister vlade v odhodu in Elisabeth Koestinger, ki je postala nova generalna sekretarka stranke. Novi in sveži pristopi so zaznamovali tudi kongres ÖVP, ki ponovno vodi na avstrijskih javnomnenjskih raziskavah in ki ima vse možnosti, da na volitvah sredi letošnjega oktobra ponovno zmaga.

Predvsem je pomembna smer, ki jo želijo mladi, ki so v dobršni meri prevzeli stranko, peljati naprej. S svojimi predlogi in novo politično platformo ne »rinejo« proti sredini, se pravi na levo, ampak obujajo tradicionalne vrednote: varnost, domoljubje, skrb za sočloveka.

V svojem govoru je Kurz podčrtal, da bodo Avstrijo na čelu z Avstrijsko ljudsko stranko ponovno popeljali na pota stare slave.