Nahajate se tukaj

Božično-novoletno voščilo dr. Milana Zvera

Spoštovane Slovenke, spoštovani Slovenci,

drage rojakinje in rojaki,

smo v najlepšem času leta, ko se spominjamo pomembnih trenutkov, ki smo jih v odhajajočem letu doživeli kot posamezniki in kot narod, ter z zaupanjem zremo v leto, ki prihaja. December je tudi čas, ko praznujemo in se spominjamo rojstva naše države, enotnosti slovenskega naroda ob odločitvi za samostojno pot in pomladnega vrenja, ki nas je navdajal z optimizmom.

Decembrski čas je čas bogatih spominov, čas obljub in zavez za prihodnost. Naj bo tudi letos to čas, ko nas bo povezala ljubezen do domovine, pri čemer bomo to ljubezen obelodanili z dvigom slovenske zastave.

Drage državljanke, dragi državljani,

Slovenci smo trdoživi, kleni, odločni in vizionarski. Zavedajmo se tega, ko praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Naj bo duh slovenskega naroda še naprej močan. V naglo spreminjajočem se svetu naj še naprej ostajajo naše vrednote, družina, prijatelji, spoštovanje drug drugega tisto, kar nam daje občutek varnosti in izpolnjenosti.

Želim vam blagoslovljen Božič, ponosno praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti ter srečno na vseh vaših poteh v novem letu 2023!

Dr. Milan Zver