Nahajate se tukaj

Novice

četrtek, 2. Februar 2023

Dr. Milan Zver: Gruzijske oblasti naj izpustijo Mihalia Sakašvilija

Na tokratnem plenarnem zasedanju so evropski poslanci, med njimi tudi evropski poslanec dr. Milan Zver, izrazili močno podporo Mihaliu Sakašviliju, zaprtemu borcu za demokracijo, ter pozvali gruzijske oblasti, naj ga nemudoma izpustijo in zagotovijo zdravljenje v tujini.

četrtek, 26. Januar 2023

Dr. Milan Zver: Naj se zgodovina ne ponavlja!

Izraelski predsednik Jicak Hercog je pred jutrišnjim svetovnim dnevom spomina na žrtve holokavsta nagovoril poslanke in poslance Evropskga parlamenta. V svojem nagovoru je poslance Evropskega parlamenta pozval, naj si prizadevajo za izkoreninjenje antisemitizma v Evropi.

četrtek, 19. Januar 2023

Dr. Milan Zver: Pravi demokrat ukrepa, ko vidi tako levi kot tudi desni ekstremizem

Poslanke in poslanci so na zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu med drugim razpravljali o teroristični ogroženosti zaradi skrajnih desničarskih ekstremističnih mrež, ki zavračajo demokratični ustavni red.

torek, 17. Januar 2023

Dr. Milan Zver: Priče smo tektonskim premikom v geopolitičnem prostoru

Poslanke in poslanci na današnji seji Evropskega parlamenta obravnavajo letno poročilo o izvajanju skupne zunanje in varnostne politike. Poročilo je pripravil poslanec David McAllister. V razpravi o poročilu je sodeloval tudi evropski poslanec dr.

petek, 13. Januar 2023

Evropski poslanec dr. Milan Zver z 100% prisotnostjo na sejah odbora CULT

Leta 2019 smo izvolili evropske poslance, ki predstavljajo Slovenijo v Evropskem parlamentu v petletnem obdobju. Evropski parlament ima sicer 705 poslancev, ki so izvoljeni v 27 državah članicah Evropske unije. Od leta 1979 se poslanci volijo na splošnih neposrednih volitvah za 5-letni mandat....

Strani