Nahajate se tukaj

Novice

ponedeljek, 20. Marec 2023

Kmetijska stroka je enotna, da je prepoved uporabe vseh FFS na ekološko občutljivih območjih nesprejemljiva

Predloga uredbe o zmanjšanju uporabe fitofarmacevtskih sredstev (FFS) absolutno ne podpiram in bi glasoval proti, saj bi imela katastrofalne posledice na slovensko kmetijstvo in potrošnike.

četrtek, 16. Marec 2023

Dr. Milan Zver: Mednarodna skupnost naj izvede neodvisno preiskavo kemičnih napadov na iranske deklice

V Iranu so od konca novembra poročali o vrsti primerov zastrupitve učenk, ki so zaradi "neprijetnih" vonjav v prostorih šole omedlele, se slabo počutile, težko dihale, nekatere so celo potrebovale zdravniško pomoč. 

sreda, 15. Marec 2023

Poziv Aleksandru Čeferinu za izključitev beloruske nogometne reprezentance iz EP 2024

Evropski poslanec dr. Milan Zver je podprl skupni poziv  poslank in poslancev Evropskega parlamenta Aleksandru Čeferinu, predsedniku UEFE, da izključi belorusko nogometno reprezentanco iz kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024

torek, 14. Marec 2023

Najbolj ogroženi sloji prebivalstva ne bodo zmogli energetske prenove stavb

Evropski parlament je danes v Strasbourgu podprl predlog zakonodaje za pospešitev prenove stavb s ciljem povečati njihovo energetsko učinkovitost, kar bi do leta 2030 znatno zmanjšalo emisije toplogrednih plinov in porabo energije v stavbnem sektorju.

torek, 14. Marec 2023

Dr. Milan Zver: Sodna reforma je notranji izraelski proces, ki zagotovo ne potrebuje zunanje intervencije

 Evropski parlament ima na današnjem zasedanju v Strasbourgu predvideno točko dnevnega reda z naslovom slabšanje stanja demokracije v Izraelu in posledice za zasedena ozemlja.

Strani