Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Medijska svoboda in pluralizem sta ključni za svobodo izražanja

Evropski poslanec dr. Milan Zver je skupaj z evropsko poslanko Romano Tomc in poslancem Francem Bogovičem na kvestorja Kolajo naslovili pismo protesta proti odstranitvi Nova24TV s tv mreže parlamentarnega kanala. Evropski poslanci so v pismu pozvali, da se evropskega poslanca Matjaža Nemca, ki je zahteval ta umik, opomni na osnove svobode medijev, na namen TV kanalov v Evropskem parlamentu in predvsem na strpnost do drugače mislečih.

Kot so v pismu poudarili evropski poslanci, je pobuda Matjaža Nemca "popolnoma politično motivirana z namenom nadaljnjega razdvajanja slovenske javnosti, predvsem pa za lastno samopromocijo." "Besede o gledanosti kanala so namreč brez prave osnove. Pozivu poslanca Nemca, da Nova24TV odstranite s parlamentarnega kanala ostro nasprotujemo," so še navedli evropski poslanci v pismu.

Evropski parlament  je v svoji resoluciji o medijski svobodi med drugim poudaril, da sta medijska svoboda in pluralizem ključni za svobodo izražanja in informiranosti ter nujni temelj za demokratično EU. "Pričakujemo, da bo Evropski parlament to zahtevo tudi sam spoštoval," še dodajajo poslanci.