Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver na srečanju z volivkami in volivci v Pivki

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je danes udeležil srečanja s člani in podporniki Slovenske demokratske stranke v Pivki. V nagovoru zbranim je dr. Zver spregovoril o političnem vmešavanju komisarke Vere Jourove v slovenski zakonodajni proces, pa tudi o delovanju poslancev iz Slovenske demokratske stranke v Evropskem parlamentu.

Dr. Zver je povedal, da ga na Pivko vežejo lepi spomini, in to na čas, ko je kandidiral za poslanca v Sloveniji in postal minister za šolstvo. "Pivka ima bogato zgodovino in danes vam je lahko v ponos, da imate voojaški muzej in park in da se tudi na ta način izraža neko spoštovanje do lastne zgodovine," je povedal poslanec. 

Glede svojega dela v Evropskem parlamentu je omenil svoja prizadevanja v smeri sprave in obeležja za pomorjene v vojni. Izpostavil je svoje delo na področju kmetijske politike in ocenil, da je v času, ko je bil prvič evropski poslanec, kmetijska politika v Evropi imela neko veljavo, v zadnjem mandatu pa so socialisti in postavljanje "zelenih ciljev", Evropo ustrelili v koleno na področju tako gospodarstva kot tudi kmetijstva. Tudi zato po besedah poslanca ne podpisa predsednice Evropske komsije Ursule von der Leyen, ker je podpirala tovrstno uničevanje in konkurenčnost Evrope.

"Vera Jourova je skušala politično vplivati na delovanje slovenskih institucij, kar je v nasprotju s pogodbami EU," je še povedal evropski poslanec in nadaljeval: "Posledice njenega delovanja so znane – popolna politična podreditev RTV Slovenija in kadrovska čistka." Po njegovih besedah je delovanju komisarke treba priti do dna, "zato gremo na splošno sodišče EU." "Tu ne gre za mojo moralno zmago, ampak za politično načelo. Ne smemo namreč dovoliti, da bi kakšen evropski komisar še kadarkoli na takšen način politično interveniral v državi članici EU in se tudi na tak način dela norca iz državljank in državljanov," je poudaril dr. Milan Zver.

Evropski poslanec je še dejal, da so kandidati in kandidatke SDS za evropske poslance ves čas delovali kot ekipa in delali za en glas. " To je glas za Slovenijo in nacionalne interese," je povedal poslanec in dodal, da bo v tem duhu deloval tudi v prihodnje.

Dr. MIlan Zver je tudi prepričan, da bo na evropskih volitvah 9. junija slavila SDS. "To bo naša največja zmaga doslej in SDS bo v naslednjem mandatu še povečala svojo moč," je povedal poslanec.

Na družbenih omrežjih je poslanec še zapisal, da je bilo srečanje s Primorkami in Primorci v Pivki zel o prijetno in dodal: "V družini je moč."