Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver o aktualnih temah z udeleženci Akademije dr. Jožeta Pučnika

Evropski poslanec dr. Milan Zver je danes v Bruslju gostil skupino Akademije dr. Jožeta Pučnika, ki je z obiskom Evropskega parlamenta še obogatila svoje znanje o EU v okviru izobraževanja, ki ga organizirata Inštitut Jožeta Pučnika in Slovenska demokratska stranka.

28. junija bo minilo natanko 5 let  od inavguracije dvorane dr. Jožeta Pučnika. Seveda so udeleženci omenjeno dvorano obiskali tudi danes. Gre za edino dvorano v evropskih institucijah, ki nosi ime po Slovencu, za kar je zaslužen prav dr. Milan Zver.

Sicer je poslanec s skupino razpravljal o zapleteni geopolitični situaciji v EU, ki jo še dodatno otežuje neuspeh pogajanj za sporazum TTIP med EU in ZDA. »S TTIP bi EU pridobila pomemben vzvod v reševanju trenutnih kriz, kot so vojna v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu,« je poudaril poslanec. V pogovoru je izpostavil tudi zgrešeno slovensko zunanjo politiko glede Bližnjega vzhoda, zlasti brezglavo hitenje k priznanju Palestine. »Priznanje države, ki nima legitimne vlade, ampak jo vodi teroristična organizacija, ni le nespametno, ampak tudi škodljivo za stabilnost regije,« je prepričan poslanec.

Dr. Milan Zver se je ob robu srečanja na družbenih omrežjih zahvalil celotni skupini za prijetno druženje in pogovor o aktualnih EU temah, ki bodo vplivale na prihodnost Slovenije in EU.