Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Ob dnevu Slovenske vojske iskreno čestitam vsem vojakinjam in vojakom.

Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja, v spomin na prve nabornike, ki so svoje usposabljanje na Igu in v Pekrah začeli 15. maja 1991.

"Prav na današnji dan pred 33. leti je na Igu in v Pekrah služenje vojaškega roka pričelo 300 slovenskih fantov, ki so postavili temelje Slovenske vojske. Dogodki v Pekrah so sprožili ključne obrambne aktivnosti proti pritiskom Jugoslavije. Ko je Jugoslovanska ljudska armada poskušala zapreti učne centre in zahtevala izročitev naših nabornikov, so se ti s pogumom ter domovinskim čutom uprli in pokazali, da so pripravljeni braniti svojo državo tudi z orožjem," je ob tem poudaril dr. Milan Zver. "Desetletja kasneje žal še vedno premalo vlagamo v našo vojsko in smo globoko pod 2 % zavezo zveze NATO. A pride čas, ko bo tudi pri nas dozorela miselnost, da brez močne vojske ni varne države. Slovenski vojak si zaluži več. Namesto zastarelega orožja, dotrajanih škornjev in slabih plač, bi naše vojake morali oskrbeti z modernim orožjem in opremo ter jim zagotoviti človeka dostojno življenje," je nadaljeval poslanec. 

"Ob dnevu Slovenske vojske iskreno čestitam vsem vojakinjam in vojakom. Želim vam varno in uspešno opravljanje vašega poslanstva. Ponosni smo, da lahko zaupamo našo varnost vam, našim junakom domovine," je zaključil dr. Milan Zver.