Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver v Mariboru na slovesnosti ob ustanovitvi Slovenske demokratske stranke

V soboto je v Mariboru potekala slovesnost v počastitev 34. obletnice ustanovitve Slovenske demokratske stranke. Slovenosti se je udeležil tudi evropski poslanec dr. Milan Zver. 

Vsako leto ob tem času Slovenska demokratska stranka s slovesno akademijo počasti spomin na ustanovitev predhodnic, Socialdemokratske zveze Slovenije in Slovenske demokratične zveze, nastalih v začetku leta 1989. Takrat smo si želeli samostojno Slovenijo ter demokratično, svobodno družbo. Družbo blaginje in svobodnega podjetništva, družbo, kjer se lahko prosto voli vero in postave, kjer se svobodno govori in piše. In tudi danes, po štiriintridesetih letih, gre še vedno za to. Enako in ponekod še bolj kot takrat. 

Leto 2022 si bomo zapomnili po tem, da smo na volišča odšli kar petkrat, v občinah, kjer so volili župana v drugem krogu, pa celo šestkrat.  Slovenska demokratska stranka je na vseh volitvah v lanskem super volilnem letu izboljšala ali ubranila svoj rezultat. Za temi uspehi se skrivajo meseci požrtvovalnega dela občinskih in mestnih odborov, njihovih predsednikov in predsednic ter članic in članov. Ure in ure, na soncu in vročini, v mrazu in dežju, dnevi, ki se nikjer ne beležijo, niso plačani in jih ni mogoče dovolj nagraditi. Gre za pripadnost in zavezanost stranki, dr. Jože Pučnik bi rekel, da "gre za stvar". Zato je izvršilni odbor SDS sprejel odločitev, da s posebnim priznanjem za dobro delo in odlične rezultate v lanskem letu nagradi devetindvajset (29) najboljših občinskih in mestnih odborov SDS. Med njimi je bil nagrajen tudi OO Destrnik, priznanje je v imenu odbora prevzel evropski poslanec dr. Milan Zver.