Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: V prihodnjem mandatu moramo popraviti napake levih strank

 

Evropski poslanec dr. Milan Zver je po javni tribuni v občini Gorišnica z naslovom Slovenija ni samo Ljubljana, ki jo je organiziral občinski odbor SDS Gorišnica, sodeloval tudi v pogovoru za radio Prlek.

Na vprašanje, zakaj se je odločil ponovno kandidirati, je poslanec odvrnil, da so ga izkušnje, znanje, ki si jih je pridobil v zadnjih 15 letih, spodbudile, da poskuša ponovno. "Moram reči, da bomo v prihodnjem mandatu več ali manj popravljali to, kar je bilo v preteklem mandatu zavoženo. Zlasti mislim odnos evropskih institucij do evropskega kmetijstva, evropske avtomobilske industrije in nasploh do evropskega gospodarstva. Z nekaterimi ukrepi smo si naredili medvedjo uslugo. Evropa je postala tudi v gospodarskem smislu, globalnem smislu premalo konkurenčna in imamo določene težave tudi zaradi tega, ker smo si slabili okoliščine za evropsko gospodarstvo in to bomo morali nemudoma popraviti že v prvih letih naslednjega mandata," je povedal poslanec.

Poslanec je tudi prepričan, da je nekomu, ki ima že dolgoletne izkušnje, v Evropskem parlamentu veliko lažje, kot nekomu, ki je v parlament izvoljen prvič. Pravi, da se običajno na volitvah zamenja okoli 40% poslancev, in da ga glede na to, da je poslanec že tri mandate, veliko ljudi pozna. Poslanec prav tako pozna postopke in delovanje evropskih institucij.

Glede udeležbe na volitvah, je poslanec prepričan, da so ljudje pripravljen storiti tudi kaj več kot zgolj iti na volitve. "Prav v teh ruralnih območij se vidi, da so ljudje veliko bolj povezani. Ljudje so se povezovali in se še danes povezujejo preko skupnih institucij, ustanov, organizaciji," je  povzel dr. Milan Zver.

Poslanec je v pogovoru tudi povedal, da se zelo rad vrača v rodni Destrnik. "Tu imam družino, hčer, vnuka, tu blizu je tudi moja mama, ki je v domu, tako da praktično vsak vikend pridem domov. Najrajši pa poprimem za delo okrog hiše in dokler bom lahko, bom delal doma."