Nahajate se tukaj

Naj bo odločitev o evropskem letu 2022 zgodnje božično darilo mladim

Evropski parlament je danes obravnaval predlog sklepa Evropskega parlamenta in Sveta o tem, da se prihodnje leto obeležuje kot evropsko leto mladih. V razpravi je sodeloval tudi poslanec Evropskega parlamenta dr. Milan Zver, stalni poročevalec za program Erasmus+ in podpredsednik odbora za kulturo in izobraževanje.

"Včasih rečemo, da svet stoji na mladih, potem pa so mi mladi enkrat odgovorili, na čem pa naj stojimo mi? No, to podlago jim lahko damo tisti, ki imamo možnost odločati o mladinskih politikah," je dejal dr. Milan Zver, ki je poudaril, da se "danes odločamo in zagotavljamo mladim finančno podlago za evropsko leto 2022."  

"Zelo sem vesel, da bomo sprejeli resolucijo, ki določa, da bo drugo leto - leto mladih. Posebej bi se rad zahvalil predsednici odbora CULT Sabine Verhayen in vsem pogajalcem, ki ne le, da so pridobili sveža finančna sredstva, ampak so se za to uspeli izpogajati v relativno kratkem času," je dejal evropski poslanec.

Navedel je, da ga je kot stalnega poročevalca za Erasmus+ sprva skrbelo, da bodo sredstva vzeli iz tega programa na njegovo škodo, "a imeli smo dobre pogajalce in dobili smo svež denar za evropsko leto."

Dr. Milan Zver je dejal, da bi si želel, da bi evropsko leto podprle tudi države članice, kot so to storile na primer takrat, ko je bilo leto evropske kulturne dediščine. "Smo pa odločevalci mladim, ki jih je pandemija najbolj prizadela, dali kar lepo božično darilo," je zaključil dr. Milan Zver.