Nahajate se tukaj

Poišči svojo priložnost za vajeništvo

Čeprav se brezposelnost v EU zmanjšuje, je bilo pred nedavnim še vedno preko 4,5 milijonov mladih brez službe.

Izkušnje, ki so potrebne za dostop do delovnih mest, je možno pridobiti tudi s kakovostnimi vajeništvi.

Dr. Zver zato pozdravlja Evropsko koalicijo za vajeništva, ki povezuje podjetja, izobraževalne ustanove in druge partnerje.

Koalicija je bila ustanovljena leta 2013 v Nemčiji , njeno delovanje usklajuje Evropska komisija, do zdaj pa se ji je pridružilo 26 držav EU ter Norveška, Švica, Albanija, Črna gora in Turčija.

Podjetja in organizacije, ki so se pridružile koaliciji, bodo mladim dali na voljo 140.000 vajeništev, med glavnimi partnerji pa so po podatkih Evropske komisije naslednji:

Adecco (5.000 vajeništev do 2017), AXA (20.000 pogodb in vajeništev do 2018), BMW (1.500 novih vajeništev na leto), Safran (2-3000 vajeništev na leto), Capita, CSR Europe, Bertelsmann, Saica in Verallia Saint‑Gobain. Vajeništva bodo na voljo tudi v evropskem gradbenem, kemijskem, trgovinskem in izobraževalnem sektorju.

Podobna iniciativa, ki je prišla iz strani podjetij, ALLianceforYOUth, je bila ustanovljena v Švici leta 2014. Združuje okrog 200 podjetij in je v prvem letu obstoja že zagotovila 50.000 delovnih mest in praks.

Objavljamo povezavo do spletnega mesta, kjer lahko mladi poiščejo svojo priložnost za vajeništvo: https://ec.europa.eu/eures/droppin/en.