Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: » Škoda je, da slovenski mediji ne poročajo o uspehih iz Evropske unije«

Med junijskim plenarnim zasedanjem Evropskega parlamenta v Strasbourgu, je bil dr. Milan Zver gost oddaje Evropski utrip na Top TV. Osrednja tema pogovora je bila praznovanje tridesetletnice najuspešnejšega programa Evropske unije Erasmus+. Teden v Strasbourgu je bil namreč zaznamovan z dogodki in aktivnostmi, povezanimi s praznovanjem, dr. Zver pa je bil kot stalni poročevalec za Erasmus+ v ospredju dogajanja.

Medtem, ko so v Evropskem parlamentu posvetili veliko pozornosti uspehu programa Easmus+, pa so to temo osrednji slovenski mediji zanemarili.

Ta teden je bil razlog za veselje tudi evropski projekt »Roaming«, ki pomeni, da bodo državljani držav članic Evropske unije, lahko od sedaj naprej v tujini uporabljali mobilne storitve brez dodatnih stroškov.

Za zaključek sta se dotaknila še afere Nove ljubljanske banke, katere informacije so se že začele širiti med evropskimi politiki.

»Te afere, ki se je zgodila v povezavi z NLB, ni več mogoče skriti pred evropsko javnostjo. Navsezadnje so lahko posledice te afere globalne in jih ni mogoče zamejiti le na Slovenijo. Če se je denar stekal tudi na račune teroristov in teroristične mreže, kar je zelo verjetno, ima lahko to katastrofalne posledice«, je opozoril dr. Zver, ki je prepričan, da se bodo z zgodbo začeli ukvarjati tudi pristojni organi na evropski in svetovni ravni.