Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Evropo bomo izboljšali skupaj

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je danes v Dolu pri Hrastniku družil s članicami in člani ter podporniki Slovenske demokratske stranke iz Zasavske regije.

Na zasavskem regijskem srečanju je poslanec v svpjem nagovoru poudaril nujnost boljše evropske obrambne politike v luči današnjega iranskega napada na Izrael. Iran je namreč proti Izraelu sprožil napad z več 300 droni in raketami. Iranski mediji poročajo o operaciji Resnična obljuba, ki je odgovor na izraelski napad na iranski konzulat v Damasku, v katerem je umrlo sedem iranskih vojaških uradnikov. Po navedbah izraelske vojske so večino raket s pomočjo ZDA in Združenega kraljestva prestregli zunaj ozemlja Izraela. Hamas je kasneje sicer sporočil, da so bili cilji doseženi, operacije pa da je konec. Sestal se je tudi vojni kabinet v Izraelu, ki sporoča, da se bo Izrael nedvomno odzval na napad, zaenkrat še ni jasno v kakšnem obsegu.

Evropski poslanec dr. Milan Zver sicer že več let podpira iransko opozicijo, ki jo vodi Maryam Rajavi, v njenem boju za demokratične spremembe v Iranu, medtem ko ga je avtoritarni iranski režim, ki je tudi izvedel današnji napad, označil za terorista in dodal na svojo črno listo.

V svojem nagovoru je poslanec tudi poudaril, da ilegalne migracije predstavljajo nevarnost za celotno Evropo ter izpostavil svojo vlogo pri skrbniških skladih, kjer se zagotavlja financiranje tretjih držav, na način, da si ljudje ne bi želeli migrirati v Evropo. Dr. Zver je v nagovoru spomnil tudi, da je zaradi izjav direktorja Evropske agencije za mejno in obalno stražo Frontex Hansa Leijtensa, ki je dejal, da noben zid, nobena ograja, nobeno morje ne more preprečiti nelegalnega prečkanja meja, na Evropsko komisijo naslovil tudi jasen protest.

Po srečanju je dr. Zver na družbenih omrežjih zapisal:" Hvala vsem za stiske rok in spodbudne besede. Evropo bomo izboljšali skupaj!"