Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Papež Benedikt XVI je bil moder in popoln voditelj

Zaslužni papež Benedikt XVI. je umrl v 96. letu starosti, so danes sporočili iz Vatikana. Po skoraj 600 letih je bil prvi papež, ki je odstopil s položaja, in drugi papež v zadnjih 500 letih, ki ni bil Italijan. Od svojega odstopa leta 2013 je živel v relativni osami v vatikanskem samostanu. Že več mesecev pa je bilo znano, da je fizično šibak.

"Z žalostjo vas obveščam, da je danes ob 9.34 v samostanu Matere Cerkve v Vatikanu umrl zaslužni papež Benedikt XVI.," je sporočil tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni.
Zdravje zaslužnega papeža se je močno poslabšalo v sredo, ko je papež Frančišek ob koncu splošne avdience v Vatikanu sporočil, da je Benedikt XVI. zelo bolan, in vernike prosil za posebno molitev za 95-letnega zaslužnega papeža. Prav tako je še isti dan Benedikta obiskal v samostanu Matere Cerkve.

Vatikan podrobnosti o njegovem stanju v tem času ni podal, sporočil je le, da je njegovo slabše zdravje posledica starosti.

Evropski poslanec dr. Milan Zver je ob smrti papeža Benedikta XVI.na družbenih omrežjih zapisal:  "Imel sem čast spoznati papeža Benedikta XVI. Moder in popoln voditelj. Hvala mu za vse, kar je postoril za nas #PopeBenedictXVI."

Foto: Vatican News