Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: V času vlade Janeza Janša smo imeli najvišjo gospodarsko rast in najmanj brezposelnih

Danes je v Evropskem parlamentu v Strasbourgu potekala predstavitev šestmesečnega program predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije s prednostnimi nalogami predsedstva v drugi polovici leta 2021. Gre za tradicionalno predstavitev prioritet ob začetku predsedovanja Svetu EU, ki jo opravi predsednik vlade predsedujoče države. Predstavitev programa s strani Janeza Janše je potekala na plenarnem zasedanju, v razpravi po predstavitvi pa je sodeloval tudi evropski poslanec dr. Milan Zver.

Evropski poslanec je poudaril, da je program predsedovanja uravnotežen. "Na eni strani imamo nekaj pomembnih močnih točk, ki se dotikajo vprašanj varnosti, zlasti kibernetske varnosti, na drugi strani pa so politike in naloge, ki nas čakajo pri digitalnem in zelenem prehodu," je dejal poslanec. Nato pa se je odzval na izražena stališča poslanske kolegice Tanje Fajon in poslanskega kolega Klemna Grošlja ter še nekaterih drugih, ki slovensko vlado predstavljajo kot nedemokratično in neučinkovito.

"Dejstva vas negirajo. Kadar je bila na oblasti vlada Janeza Janše, smo  v Sloveniji imeli najvišjo gospodarsko rast, najmanj brezposelnih, socialna država je bila najmočnejša, celo nataliteta je bila bistveno višja," je dejal dr. Zver. Nadaljeval je, da če tudi ta dejstva ne prepričajo, pa zagotovo prepriča to, da je " indeks medijske svobode bistveno višji v času vlade Janeza Janše, enako kot velja za indeks demokratičnosti."