Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver v Kranju ob slovenski olimpijski bakli

Po kranjskih ulicah so danes nosili slovensko olimpijsko baklo, ki v dneh pred poletnimi Olimpijskimi igrami v Parizu potuje po Sloveniji.

Slovenska bakla je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ter partnerjev, pokroviteljev olimpijskega gibanja in agencije Sport Media Focus. Glavni namen projekta je v olimpijskem letu obiskati vseh 212 slovenskih občin in v njih širiti vrednote olimpizma ter spodbujati enotnost. Slovenska bakla je izdelana iz recikliranega nerjavnega jekla in bukovega lesa. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko, in sicer reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja. Njen letošnji ambasador je Jani Klemenčič, nekdanji veslač in dobitnik prve kolajne za samostojno Slovenijo na poletnih olimpijskih igrah.

Slovenska bakla se je tako danes ustavila tudi v Kranju na Glavnem trgu. Baklo so po kranjskih ulicah ponesli številni sedanji in nekdanji vrhunski športniki, in sicer Maja Benedičič, Marko Klančar, Ignacij Kavec, Anja Čarman Cekić, Tina Čarman, Emil Tahirović, Anka Pogačnik, Tjaša Ristić Baskera, Barbara Mulej, Roman Horvat, Lia Apostolovski, Jan Polanc, Primož Jeralič, Rožle Prezelj, Dušan Prezelj, Stanka Prezelj, Lučka Rakovec, Janez Zelnik in SKB ambasadorka Alenka Vindiš.

" Po kranjskih ulicah so danes nosili slovensko olimpijsko baklo številni aktualni in nekdanji uspešni slovenski olimpijski športniki - med drugim tudi legenda slovenske košarke Roman Horvat. Olimpijska bakla v dneh pred poletnimi Olimpijskimi igrami v Parizu potuje po Sloveniji. Letos se pričakuje rekordna zasedba Slovenije na Olimpijskih igrah v Parizu. Vsem slovenskim športnicam in športnikom želim jekleno voljo za uresničitev olimpijskih sanj!" je ob udeležbi na današnjem dogodku na družbenih omrežjih zapisal dr. Milan Zver.