Nahajate se tukaj

Dr. Milan Zver: Srečne in zadovoljne družine so naše največje bogastvo in najpomembnejša naložba za prihodnost

15. maja, praznujemo mednarodni dan družine. Organizacija Združenih narodov je leta 1993 z mednarodnim dnevom družine izrazila javno podporo družini kot temeljni celici družbe. Mednarodni dan družin izpostavlja pomen družine za posameznika in družbo kot celoto. Statistični podatki kažejo, da se mladi odločajo za manjše družine, največkrat le z enim otrokom, število velikih družin pa se zadnja leta drastično manjša. 

Dr. Milan Zver je ob današnjem mednarodnem dnevu družine izpostavil naslednje:

"Tradicionalna družina, sestavljena iz mame, očeta in otrok, predstavlja jedro naše družbe in ključni temelj za razvoj in obstoj vsakega naroda. V Slovenski demokratski stranki si od nekdaj prizadevamo za ustvarjanje okolja, ki je naklonjeno družinam.

A naše delo se ne konča v Sloveniji. Lansko leto sem ob mednarodnem dnevu družin Evropsko komisijo pozval, naj se namesto spodbujanja migracij osredotoči na ustvarjanje boljših pogojev za mlade Evropejce, da bi se ti lažje odločali za otroke. Predlagal sem tudi, da bi namesto spodbujanja mavričnih družin, EU morala spodbujati in olajševati materinstvo ter predlagati politike, ki podpirajo večje tradicionalne družine.

Srečne in zadovoljne družine so naše največje bogastvo in najpomembnejša naložba za prihodnost. Zato obljubim, da bom še naprej predlagal in zagovarjal ukrepe, ki bodo podpirali naše otroke, mladostnike, starše in stare starše. Le skupaj lahko zagotovimo, da bo naša družba cvetela za mnoge prihodnje generacije."