Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

O delu evropskega poslanca v Evropskem parlamentu

Dr. Zver je poslanec Evropskega parlamenta od leta 2009 in je bil v obeh dosedanjih mandatih vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
četrtek, 23. Maj 2024

Dr. Milan Zver čestital pisatelju Ivanu Sivcu za 75.letnico

Ivan Sivec, najbolj plodovit (186 knjig) in eden najbolj branih slovenskih pisateljev (bralci si letno izposodijo v knjižnicah okrog 40.000 njegovih knjig), 23. maja praznuje 75. rojstni dan. 

četrtek, 23. Maj 2024

Kako nekdo, ki ga je Iran uvrstil na črno listo, gleda na Lenarčičevo pomoč režimu?

Evropski komisar Janez Lenarčič je ob zadnji helikopterski nesreči, v kateri je umrl iranski predsednik Ebrahim Raisi, zunanji minister Hosein Amirabdolahian in drugi uradniki, nemudoma ponudil pomoč Iranu, nikoli pa ni ponudil pomoči tistim, ki zaradi režima dejansko trpijo.

sreda, 22. Maj 2024

Dr. Milan Zver: Evropa potrebuje poštene in pogumne politike

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil nocoj gost soočenja med kandidati za evropske poslance na Nova24TV, kjer je bilo govora o delovanju Evropske unije, o zunanji politiki, varnosti.

sreda, 22. Maj 2024

Dr. Milan Zver na paradi učenja v Kranju

V sredo 22. 5. 2024 se  v 19 krajih po vsej Sloveniji odvija Parada učenja. Na Ljudski univerzi Kranj so se več mesecev skrbno pripravljali ta dogodek, kjer je pred Prešernovim gledališčem v Kranju sodelovalo 40 ustanov/društev/organizacij.

torek, 21. Maj 2024

Dr. Milan Zver na Koroškem

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je danes mudil na Koroškem, kjer je obiskal nekaj zelo uspešnih podjetnikov in herojev odpravljanja posledic poplav, ki so v začetku avgusta 2023 povzročile katastrofalno razdejanje.

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.