Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

O delu evropskega poslanca v Evropskem parlamentu

Dr. Zver je poslanec Evropskega parlamenta od leta 2009 in je bil v obeh dosedanjih mandatih vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
petek, 17. Maj 2024

Platforma evropskega spomina in vesti: Poziv Vladi Republike Slovenije k ponovni uvedbi dneva spomina na žrtve komunizma

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je v četrtek zvečer v Ljubljani udeležil slovesnosti v spomin na žrtve komunističnega nasilja z naslovom: Ker smo ljudje. Slavnostni govornik je bil zgodovinar dr. Mitja Ferenc.

petek, 17. Maj 2024

Dr. Milan Zver v Mariboru

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je v Mariboru udeležil dneva počastitve Izraela, v organizaciji društva “Jezus je pot” in Mednarodne krščanske ambasade Jeruzalem.  Ambasador društva “Jezus je pot” je mariborska nogometna legenda Marcos Tavares s soprogo Leticio.

petek, 17. Maj 2024

Dr. Milan Zver: Zavzemam se za objektivno poročanje o zločinih totalitarnih režimov

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil od leta 2009 v Evropskem parlamentu dejaven v jedrni evropski skupini, ki si je prizadevala za popravo krivic vsem žrtvam komunističnega nasilja. Tesno sodeluje s člani in predsednikom Platforme Evropskega spomina in vesti, dr. Marekom Mutorjem.

četrtek, 16. Maj 2024

Dr. Milan Zver na košarkarski tekmi v Šenčurju

Evropski poslanec dr. Milan Zver se je  sredo zvečer v Šenčurju skupaj s soprogo dr. Andrejo Valič Zver udeležil prve polfinalne tekme pokalnega tekmovanja oziroma lige Nova KBM, kjer je Cedevita Olimpija slavila zmago in prišla do vodstva v polfinalni seriji.

četrtek, 16. Maj 2024

Dr. Milan Zver: S priznanjem Palestine si ne delamo dobre usluge v mednarodnih odnosih

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil nocoj gost oddaje Tarča, kjer je bilo govora o temah, vezanih na evropske volitve.

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.