Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

O delu evropskega poslanca v Evropskem parlamentu

Dr. Zver je poslanec Evropskega parlamenta od leta 2009 in je bil v obeh dosedanjih mandatih vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
sobota, 3. April 2021

Velikonočno voščilo dr. Milana Zvera

Ob velikonočnih praznikih naj vam zaželim obilo veselja do življenja, ki ga simbolizira ta praznični čas.  Prav tako pa vam želim, da bi v sebi ohranili upanje in vero, da bomo tako zdravstvene kot tudi vse druge izzive, ki so pred nami, s skupnimi močmi zmogli premagati.  

sobota, 3. April 2021

State Department o človekovih pravicah v Sloveniji

Človekove pravice in temeljne svoboščine niso le last Zahoda - od lastniške netransparentnosti medijev do nasilja raperja Zlatka.

četrtek, 1. April 2021

Dr. Milan Zver: Epidemija koronavirusa je drastično posegla v način življenja vseh ljudi

Evropski poslanec dr. Milan Zver je bil gost oddaje Glas Slovenije v Evropskem parlamentu na radiu Ognjišče, v kateri sta z voditeljico spregovorila predvsem o pandemiji COVID-19, odzivu EU nanjo, pa tudi o delu  slovenske vlade in opozicijskih strank v času te pandemije.

sreda, 31. Marec 2021

Erasmus+ pripravljen na nove izzive

Program Erasmus+ prispeva k večji odpornosti sektorjev izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa ter k zeleni in digitalni preobrazbi.

sreda, 31. Marec 2021

Dr. Milan Zver: Sophie in ‘t Veld naj z odstopom povrne ugled parlamentu EU

V petek smo bili v Evropskem parlamentu, osrednjem hramu demokracije v Evropski uniji, priče škandaloznemu presedanu, ki si ga je privoščila nizozemska evroposlanka Sophie in ‘t Veld kot predsednica skupine za spremljanje spoštovanja demokracije, vladavine prava in temeljnih pravic, med...

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.