Na pobudo dr. Zvera so v EP stekli postopki za postavitev spominskega obeležja žrtvam komunističnega nasilja v Sloveniji

To bi lahko bil izraz zavezanosti EU k zaščiti človekovih pravic z obsodbo vseh oblik genocida. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver za mlade

Zaposlovanje mladih je prednostna naloga Evropskega parlamenta. Poleg finančne pomoči se za boljšo zaposljivost mladih v EU trudimo tudi z modernizacijo izobraževanja. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Zver za kakovostna pripravništva in vajeništva mladih v Evropi

Dr. Milan Zver je v sodelovanju z Evropskim mladinskim forumom in podjetjem General Electric organiziral razpravo o praktičnih ukrepih za hitrejše zaposlovanje mladih v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropska geografska zaščita za izdelke, kot so ribniška suha roba ali idrijska čipka

Evropski parlament je v torek, 6. oktobra 2015, s 608 glasovi za, 43 proti in 43 vzdržanimi glasovi podprl razširitev sistema geografskih označb Evropske unije na nekmetijske izdelke. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

V boju proti radikalizaciji je najpomembnejše izobraževanje

Odbor za kulturo in izobraževanje v Evropskem parlamentu je v torek, 15. septembra 2015, izrazil podporo mnenju o preprečevanju radikalizacije in novačenja evropskih državljanov s strani terorističnih organizacij. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver prevzel funkcijo stalnega poročevalca za program Erasmus+

Evropski parlament je dr. Milanu Zveru dodelil funkcijo stalnega poročevalca za Erasmus+, enega najbolj prepoznavnih programov Evropske unije. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Evropski parlament odobril milijardo evrov za zaposlovanje mladih v EU

Evropski parlament je v sredo, 29. aprila 2015, podprl povišanje evropskih sredstev vnaprejšnjega financiranja za zaposlovanje mladih iz 1% na 30%. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Dr. Milan Zver: "Bolonjska reforma je ključ za zmanjšanje brezposelnosti med mladimi"

Evropski parlament je v torek, 28. aprila 2015, v Strasbourgu podprl poročilo o reformi evropskega visokega šolstva. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Moje delo v Evropskem parlamentu v mandatu 2009-2014

Za Evropski parlament sem pripravil poročilo o mobilnosti mladih s podnaslovom: okvir za izboljšanje sistema splošnega in poklicnega izobraževanja v Evropi. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

O delu evropskega poslanca v Evropskem parlamentu

Dr. Zver je poslanec Evropskega parlamenta od leta 2009 in je bil v obeh dosedanjih mandatih vodja slovenske delegacije pri Evropski ljudski stranki. Več »
Naslednja »
Zanimivo
Kaj je to?

Novice

Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
Naslednja novica
četrtek, 22. Februar 2024

Evropska komisija skriva dokumente tudi pred evropsko varuhinjo človekovih pravic

Podpredsednica Evropske komisije Vera Jourova kljub pozivu evropske varuhinje človekovih pravic še vedno skriva dokumente o njenem obisku v Sloveniji.

sreda, 21. Februar 2024

Dr. Milan Zver: V naslednjem mandatu bo treba reševati evropsko gospodarstvo in kmetijstvo

Slovenski evroposlanci iz vrst Evropske ljudske stranke (EPP) niso zadovoljni z dosedanjim delom predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen. Romana Tomc in Franc Bogovič pravita, da nima njune podpore za nov mandat, Milan

torek, 20. Februar 2024

Kako so zaščitene mladoletne osebe v projektu Dragtivism 3.0?

Evropski poslanec dr. Milan Zver je v pisnem poslanskem vprašanju Evropski komisiji naslovil problem nadzora Evropske komisije pri varovanju mladoletnih oseb v projektu Dragtivism 3.0.

nedelja, 18. Februar 2024

Dr. Milan Zver: Verjamem v našo skupno zmago!

Slovenska demokratska stranka je včeraj v Mariboru s tradicionalno slavnostno akademijo obeležila 35. obletnico ustanovitve stranke. Na dogodku so se  predstavili kandidati za evropske poslance, podeljena pa so bila tudi najvišja priznanja SDS za leto 2023.

petek, 16. Februar 2024

Dr. Milan Zver: Gonilna sila SDS je zavezanost vrednotam slovenske pomladi

Zastava SDS

V nadaljevanju objavljamo prispevek evropskega poslanca dr. Milana Zvera ob obletnici Slovenske demokratske stranke in ustanovitvi njene predhodnice Slovenske demokratične zveze.

Preberite si odgovore na vprašanja, ki jih na pobudo državljanov Evropski komisiji zastavlja dr. Milan Zver.